- Vi förmedlar budskap och skapar upplevelser
med film som verktyg

iFocus logo iFocus logo

Premiären

15 november 2008
Vara Konserthus


Det är med gråten i halsen som man lämnar
Ronnie Brolins senaste filmpremiär.
Ändå var det en hejdundrande premiär
med röd matta och limousiner.
Tårarna kommer för att man är så berörd.
Så in i själen berörd.
Älska mig är en film om mobbning.
Så fruktansvärd.
Så hemsk.
Så äkta.
Så verklig.

Limousine efter limousine kör fram de unga skådespelarna i Ronnie Brolins senaste filmer till Konserthuset. Röda mattan är framrullad. Det är stort pådrag. Stora vepor sitter uppe med bilder på skådespelarna, Radio Skaraborgs Torbjörn Borg står redo att intervjua ungdomarna på röda mattan. Allt är perfekt. Men när ljuset släcks i biosalongen och de fyra kortfilmerna och den längre "Älska mig" börjar spelas är det inte lika perfekt längre.
Filmerna visar en verklighet långt från röda mattan. Men en verklighet som faktiskt finns för massor av barn och ungdomar på skolor i Sverige.

Malin G Pettersson, SKLT 2008-11-17

Bilder

Vara konserhus

Premiären av Älska mig blev en succé

Premiär för Älska mig

De unga skådespelarna anlände i limousiner till röda mattan där dagens konfrencier Torbjörn Borg tog emot. 500 gäster följde ungdomarnas nervösa steg in i Konserthuset där regissören Ronnie Brolin välkomnade dem.

Filmerna rörde publiken till tårar. Skådespelarna fick mycket beröm vilket de var väl värda efter sina fantastiska prestationer.

Efter en kort paus med mingel och eldshow bjöds publiken åter in i salongen där det visades bakomfilm och bildspel från inspelningen.

Premiärvisningen var över men många av gästerna och de medverkande i filmerna stannade kvar på premiärfesten som följde direkt efteråt i Restaurang Legato i Konserthuset.

Senare på kvällen var det stort kramkalas. Många nya bekantskaper hade stiftats under projekttiden och nu var det många som skiljdes åt.

Sammanfattat går det bara att konstatera att det var en fantastisk premiär. En dag alla medverkande i projektet kan känna sig stolta över.

iFocus Studios AB  •  Främmestad Bäck 205 •  465 97 Nossebro